maanantai 31. elokuuta 2015

Askartelubetoni

Kesän 2015 hittituote askartelumarkkinoilla taitanee olla askartelubetoni. 
Eikä mikään ihme! Saat helposti ja nopeasti rouheita, upeita töitä. Kesän päätyessä tätä voi tehdä myös sisätiloissa kotona. 


Askartelubetoni eroaa tavallisesta rakennusbetonista. Pieni ja kätevä pakkauskoko, nopeampi kuivumisaika sekä askartelubetoni pölisee vähemmän kuin rakennusbetoni. Pakkauksen ohjeen mukaan sekoitussuhde on 1 osa vettä, 10 osaa betonia. Silloin puhutaan 3 tunnin kuivumisajasta. 1-2 päivää menee kunnes tuote on täysin kuiva. Itse tein betonista löysempää, jolloin kuivumisaika oli pidempi. Rakennusbetonista valmistettu esine voi kuivua jopa viikon.


Ja tadaa yllätys, yllätys tässä suosikkityöni. Sinellistä ostettuun pahvikoristeeseen valettu pöllö. Erilaisia askartelukaupoista löytyviä pahviaihioita voi käyttää muotteina.  Pahvimuotit ovat kertakäyttöisiä. Muoteiksi toki soveltuvat todella monenlaiset esineet kuten vanhat saappaat, silikonimuotit ja erilaiset elintarvikepakkaukset.

Riittoisuus: Keskimäärin 1 kilo askartelubetonia riittää yhteen pöllöön tai yhteen kirjaimeen.

Valmistusvaiheet:
1. Leikkaa pahvimuotin toinen puoli auki terävällä askarteluveitsellä.
2. Sivele muotti ruokaöljyllä. Se todella helpottaa työn poistamista muotista.
3. Sekoita askartelubetoni veteen. Käytin sekoittamiseen isoa muoviämpäriä ja lasten hiekkalapiota. Sekoita vesi ja betoni huolellisesti. Kaada valmis seos muottiin. Anna kuivua 
hyvin ennen muotista irroittamista.

Valmistusvaihekuvat: cchobby.fi


Myös nämä yllä olevat kirjaimet on valettu pahvikirjaimista tehtyihin muotteihin. Näihin muotteihin betoni tarttui tiukempaan ja jouduin hiomaan pahvinrippeet pois kirjainten pinnasta.


Jälkikäsittelyyn sopivat erinomaisesti mm. metallinhohtoiset maalit, InkaGold -metallinhohtoiset vahat sekä Chalk-liitumaalit. Pöllön pintaan tuputtelin vähän hopeista Inka Gold-väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti