maanantai 31. elokuuta 2015

Herkkunäkkäri

En ole mikään leivontaguru, mutta kerrankin olen saanut aikaan jotain herkullista ja vieläpä aika terveellistäkin! Tämä näkkäri on TODELLA HYVÄÄ, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.


Sattumalta leivoin ensiksi näkkileipää maissijauhojen sijaan vaaleista gluteenittomista jauhoista ja kun myöhemmin leivoin sitä maissijauhoista niin totesin, että gluteenittomasta jauhoseoksesta tulee huomattavasti parempaa näkkäriä. Alkuperäinen ohje on täältä.


  • 2 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • ¾ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • 2½ dl kiehuvaa vettä
  • ½ dl öljyä
  • sormisuolaa

  1. Laita uuni 150°C (kiertoilma).
  2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
  3. Kaada kiehuva vesi sekä öljy kulhoon, sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
  5. Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää koko pelti).
  6. Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle (voit halutessasi taputella suolan taikinaan kädellä).
  7. Paista uunissa noin tunti. Näkkäri on kypsää, kun sitä taivuttaa ja se rapsahtaa rikki.
  8. Anna näkkileivän jäähtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti